torsdag 8 september 2016

Blossa 2016

Årets smak är kråkbär. Många gissningar har det varit på årets smak och vet att några faktiskt gissade på just kråkbär. Själv fastna jag på gran, tall, en och framförallt på enbär. Snygg flaska är det tycker jag, verkligen skogsgrön med guld mönster. Ska bli spännande att få smaka den när den kommer ut på systembolaget.

Så här beskriver de årets smak:
I kråkbäret har vi funnit en ingrediens som bidrar med friskhet till vår årgångsglögg. Björksirap förädlad ur björksav adderar en rund sötma och rymmer toner av smörkola. Som en påminnelse om lägerelden har glöggen även en lätt rökighet. Blossa 16 är även kryddad med klassiska glöggkryddor.

Det här rekommenderas till årets glögg:
Blossa 16 passar utmärkt att dricka precis som den är. Men vill man dricka Blossa 16 i samband med att man äter något rekommenderar vi först och främst andra ibland bortglömda smaker från Norrland, exempelvis tilltugg med enbär och svamp, rökt kött och sötsaker med syrliga inslag. För den som vill gå hela vägen rekommenderas att göra glödkaka med enbär och svamp och klappgröt med söta tillbehör. Klassiska glöggtillbehör såsom lussebullar, russin och nötter passar också utmärkt, eller varför inte en bit hårdost med blåbärsmarmelad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar